Programma


Raak!
2 experimentele bijeenkomsten die RAKEN! gecombineerd om ons 3 3/12 bestaan te vieren.

Helemaal in lijn met vorm versus inhoud schuwen we het experiment niet.
Ton Bruining, Henny Morshuis en Addy de Zeeuw zullen de realisatie ter hand nemen, zij doen dat op persoonlijke titel. Een persoonlijk accent zal duidelijk herkenbaar zijn.

De ingrediƫnten:
•         Verrassende werkvormen waarbij geen succes verzekerd
•         Een slimme spreker
•         Een kunstenaar
•         Een thema dat er toe doet
•         Bezoekers die actief mee het experiment willen aangaan
•         Maximaal 33 deelnemers
•         We beginnen om 9.30 uur en stoppen om 16.30 uur (met een borrel)


Ton Bruining (in zijn vrije tijd directeur beroepsonderwijs KPC)
Henny Morshuis (in zijn vrije tijd directeur van Cinop)
Addy de Zeeuw (in zijn vrije tijd facilitator van het CvI)


Meer over het Ochtendeel:

Mindfulness en Leiderschap
olv Henny van de Morshuis en zijn dochter

Meer over het middagdeel:
Lef om te leren professionaliseren

Hoe maak je van een school voor het beroepsonderwijs een professionele leeromgeving? En hoe bouw je aan de school als lerende organisatie?

Conny Daansen is de slimmerik die School durf te leren schreef. School durf  te leren is een boek over het bouwen aan de betekenis van een MBO academie voor het Nova College. Op basis van de ervaringen die sinds 2008 zijn opgedaan met de Nova-academie zoekt Conny wegen om ‘goesting’ te krijgen in het bouwen aan een school als lerende organisatie. Met haar boek laat Conny zien welke mogelijkheden er zijn , wat het van de betrokkenen vraagt en waar de wederkerigheid zit in leren en ontwikkelen.
Klaas Burger is “visual artist“. Als beeldend kunstenaar is hij een van de drijvende krachten achter de academie voor beeldvorming. Beelden zijn aanleiding voor misverstanden, spanningen en conflicten, maar ook bron van plezier, vernieuwing en hoop. De Academie voor Beeldvorming wil de tactieken, belangen en blinde vlekken achter beelden zichtbaar maken. Dit wordt gedaan door de productie van nieuw beelden in leertrajecten.
Ton Bruining is directeur beroepsonderwijs van KPC Groep. In 2008 maakte hij de bundel “Kunst|mest voor organisaties”, daarin wordt duidelijk gemaakt dat de kunst van waarde kan zijn het organiseren, door te provoceren, te ontmaskeren, te vervreemden, te spiegelen of anders te verbeelden. Eerder was Ton als opleider en manager verbonden aan de bedrijfsacademies van het Catharina-ziekenhuis en van Center Parcs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten